Pagina's

maandag 13 februari 2017

Praatje pot bij de kapper

De meeste mensen gaan naar de kapper omdat de weelderige haarlokken zijn veranderd in ontembare sprieten die een geheel eigen leven zijn gaan leiden. Op zich geen verkeerde keus om dan eens een afspraak te maken met je kapper dunkt me. Zo denkt het gros erover, maar een klein deel gaat zelf experimenteren. Je kent het wel, bij het opstaan staat het net de verkeerde kant op, begin je te stunten met bussen lak en toupeer kammen en spot je ook nog enkele 'Zweedsblonde' haartjes bij de slapen. Tijd voor de kapper en hup daar springt men in de bolide om in rap tempo naar de plaatselijke buurt drogist te snellen. Bij het binnenstormen, ja rustig lopen is er niet meer bij, wordt alles en iedereen omver gewalst en zijn de 'hobbykappers' niet meer te stoppen. Gelukkig bieden deze 'hobbyshops' een keur aan spul om je haar te kleuren in welke tint dan ook. Op de doosjes vind je prachtige foto's met kleuren die er niet om liegen, gevolgd door een megaglans en kijk dat kapsel! Ja dat staat wel heel leuk bij die kleur. Zonder ook maar de achterzijde te hebben bekeken grissen deze gretige 'hobbyisten' een pakje uit het schap, vliegen nog net niet op een bezem naar de kassa om bij thuiskomst de inhoud van het pakje in hun haar te smeren. Hoe dat in zijn werk gaat... 

Bij thuiskomst gaat de jas uit, het pakje wordt open gescheurd en men kijkt wat bij elkaar in het flesje moet. Daar zijn de handschoenen al gevonden want ja, knalrode vingers daar zit je niet op te wachten. Met een beetje geluk doen ze een handdoek om en beginnen de inhoud van het mengsel te schudden om vervolgens in het haar te smeren. Er wordt bovenop ergens in het midden een scheiding getrokken en op hoop van zegen dan maar...  Nadat alles zo goed mogelijk verdeeld is over het haar, niet zien dat er voor de achterkant nog wel zo'n pakje aangeschaft had moeten worden, gaan ze op het pakje kijken hoelang zoiets erin moet. Ze lezen ook gelijk nog even of ze de juiste ingrediĆ«nten wel bij elkaar hebben gedaan en merken dat het ene zakje eigenlijk de conditioner was. Ze haalt de schouders op en denk conditioner is goed voor het haar en nu trekt het lekker lang in. In de tussentijd wordt er een lekker kopje koffie gemaakt en na een half uur kan het er dan eindelijk uit. Hup daar gaat het hoofd met rode verf de wasbak in alwaar het na afloop lijkt op de anatomische les van Frankenstein. Bij het omhoog komen van het hoofd schrikt de dame in kwestie zich een ongeluk. Wat ze ziet heeft ze nog nooit gezien. Haar weelderige 'Zweedsblonde' haar heeft nu de kleur van een tomaat en geeft bijna licht aan de aanzet. Haar gezicht vol sproetjes wordt net zo rood als het haar en de paniek slaat toe en hoe!

'Ring'... 'Goedemorgen met Syl spreekt u' en daar krijg ik de hobbykapper aan de telefoon en dat het er niet uit ziet en dat ik ze NU moet helpen en en .... herkenbaar? Voor al deze hobbyisten heb ik een hele goede tip; stop met rommelen en ga naar iemand die er verstand van heeft. Ik kan echt een hoop maar eens komt er een dag dat alleen het scheermes nog helpt of een goeie zonnebril. Kopje koffie krijg je van mij.

Support Your Looks