Pagina's

donderdag 14 januari 2016

Vouwboek ART workshop


Hoe leuk is het om een zelf gemaakt Valentijns cadeau te maken voor je liefje. Nog leuker als je hem naar je eigen smaak kan maken. Binnenkort kun je bij mij ook een workshop volgen hoe je de vouwboek ART eigen kan maken, te starten met een simpel hart. Kan je niet wachten dan leg ik hier uit hoe je eht moet doen. Let wel; het patroon van het hart zit er niet bij (te koop via Etsy.com)


Benodigdheden:
Een boek met harde kaft
Decoratiepapier
Papier tape
Pons met hart
Mesje
Schaar
Kwast
Lijm
Decoratie spulletjes naar wens


Werkwijzen:
Tel eerst hoeveel bladen je nodig hebt en vouw volgens patroon het hart van de bladeren in het boek. Als je klaar bent met het hart controleer dan of het patroon klopt en vouw eventuele foutjes opnieuw. Zorg er wel voor dat alle vouwen scherp zijn voor een optisch mooier beeld.


Na het vouwen snijd je met een mesje het boek uit de kaft. Knip de niet gevouwen bladzijdes er vanaf en plak over de rug van het gevouwen boek papier tape.


Knip het decoratiepapier op maat en plak deze over de kaft. Knip bij de rug van het boek het papier iets in en vouw/plak dit naar binnen. De rest van het papier vouw/plak je naar binnen toe. Nu is de buitenkant van het boek opnieuw gekaft. Aan de binnenkant gebruik je een ander papier naar wens. Knip deze op maat en plak ze in het boek. Als laatste plak je het gevouwen boek in de rug van het boek en laat deze goed drogen. Met hetzelfde papier als wat je in de binnenkant van het boek hebt geplakt maak je een lintje en plak deze tegen de binnenkant van de kaft aan. Plak er een hartje op, wat deco bloemetjes, nog wat hartjes aan de binnenkant van de kaft en voila!