Pagina's

maandag 23 februari 2015

It's workshop time!


Soms kom je gewoon leuke idee├źn tegen waarvan je denkt die moet ik gewoon gaan volgen. Zo ook de workshop die ik vandaag samen met mijn zus heb gevolgd. Vanmorgen zijn we vertrokken naar Roosendaal om een workshop schilderen ala Wine (Geoffrey Wijn) te volgen en het was echt top! Via Vakantieveilingen had ik op deze workshop geboden en gelijk een datum gepland. Vanmorgen konden we de maagdelijk witte canvasjes gaan inkleuren en kleur is er gebruikt!. 


Geoffrey maakte een schets, hiervoor gebruikte hij een spuitbus. Aan ons de taak om de vlakken in te vullen, lekker kleurrijk en niet bang zijn om fouten te maken want dat kan immers niet. Je hoeft niet binnen de lijntjes te blijven, lekker legaal kliederen omdat het moet.


Tja, wat ga je dan schilderen... ik besloot de Haagse Tieten te schilderen, lekker abstract. Zoals jullie hieronder wel kunnen zien was ik niet bang om kleur te gebruiken en smeren maar! Het leuke is dat er geen kwast aan te pas komt, alles gebeurd met een paletmes en de spuitbussen.


Nadat de vlakken waren ingevuld werd er met verschillende kleuren spuitbussen diepte in gebracht en kregen de kleurige vlakken weer een omlijning. Hier bovenop heb ik met acrylverf  de ramen in 3D effect erop gespoten met een spuitflesje en zie hier het resultaat.


Het is een superleuke workshop om te volgen in Roosendaal, je gaat altijd met een schilderij naar huis en je hebt gewoon een gezellige kliederdag met wie je ook gaat. Binnen de prijs wordt een canvas gebruikt van 40 bij 50, afwijkende maten behoord tot de mogelijkheden.


De workshop ruimte is lekker ruim, wordt goed verwarmd en trek oude kleding aan want schoon blijven is een utopi. Je kan ook je overall mee nemen, naaldhakken en je cocktailjurk kan je in de kast laten hangen. In de ruimte staan vele schilderijen die Geoffrey heeft gemaakt en zijn ook te koop. Je hebt al een Geoffrey vanaf € 75,- maar als je de workshop volgt weet je dat de hand van de meester je altijd helpt, een beetje van de schilder en een beetje van jezelf.


Hieronder het kunstwerk van mijn zusje, ik iets Haags en zij de Zwaanbrug van Rotterdam, of hadden jullie ze al herkend? Ik kan jullie de workshop zeker aanbevelen, hij staat regelmatig op vakantie veilingen of kijk op de facebook pagina van Geoffrey Wijn aka Wine en bekijk daar de verschillende filmpjes en vele foto's, ik zeg doen! Het is een superleuk cadeau voor de aankomende Moederdag, enjoy!